ΤΥΛΙΞΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να λαμβάνεις δώρα! Ως παιδί, περιμένατε πάντα με λαχτάρα τα τυλιγμένα δώρα για να σκίσετε το χαρτί το συντομότερο δυνατό! Τι απομένει από τη συσκευασία; Πολλά απορρίμματα χαρτιού! Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Εάν τυλίγετε τα δώρα με κορδόνι αντί για κολλητική ταινία, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρτί αρκετές φορές. Και για να προσθέσετε ποικιλία στη συσκευασία του δώρου υπάρχουν πλέον πολλές όμορφες, πρωτότυπες και πάνω απ 'όλα, βιώσιμες ιδέες ! Εσείς αφήστε απλά τον εαυτό σας να εμπνευστεί!

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ FUROSHIKI

Στην Ιαπωνία, τα δώρα τυλίγονται παραδοσιακά σε όμορφες πετσέτες. Με την επιλογή του υλικού, το μοτίβο και την ειδική τεχνική αναδίπλωσης, κάθε δώρο λαμβάνει μια προσωπική νότα χωρίς χαρτί! Ωστόσο, αυτό το είδος συσκευασίας δεν είναι καινούργιο. H τεχνική Furoshiki αποτελεί μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας από τον 17ο αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται έως σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και ογκώδη δώρα μπορούν να τυλιχτούν όμορφα και με τις διαφορετικές οδηγίες στο Διαδίκτυο θα γίνετε σίγουρα επαγγελματίας της Furoshiki πολύ γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υφάσματα για συσκευασία, αυτό εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του δώρου. Οι χαρτοπετσέτες και οι πετσέτες κουζίνας μπορεί να είναι εξίσου κατάλληλες.
Συμβουλή: Η συσκευασία γίνεται ακόμη πιο προσωπική εάν έχετε στο μαντήλι κεντημένο ένα μήνυμα ή το όνομα του παραλήπτη. 


ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ EXPERT ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

• Τοποθετήστε το δώρο έτσι ώστε τα μήκη να δείχνουν προς τις άκρες της πετσέτας. Δέστε τις δύο αντίθετες γωνίες μαζί σε έναν απλό κόμπο πάνω από το δώρο και τραβήξτε τους σφιχτά.

• Στη συνέχεια, πάρτε τα άλλα δύο άκρα και δέστε τα πάνω από τον πρώτο κόμπο.

• Τώρα μπορείτε να διορθώσετε λίγο το ύφασμα και είναι ήδη έτοιμο! Με ένα κρεμαστό κόσμημα ή αποξηραμένα λουλούδια μπορείτε να διακοσμήσετε ακόμη περισσότερο το δώρο και να το εξατομικεύσετε. Λίγη περισσότερη διακόσμηση και η πρωτότυπη συσκευασία σας είναι έτοιμη!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΑΡΤΙ ΠΕΡΙΤΥΛΛΙΓΜΑΤΟΣ? ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Το χαρτί περιτυλίγματος δεν είναι το μόνο που μπορεί να διακοσμηθεί με ένα όμορφο κορδόνι, αυτοκόλλητα και σφραγίδες. Εάν δεν έχετε χαρτί περιτυλίγματος, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε χαρτί εφημερίδας και να τυλίξετε το δώρο σε αυτό.
Φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στην εφημερίδα εκ των προτέρων, μπορεί να ανακαλύψετε ακόμη και ένα άρθρο ή έναν συναρπαστικό τίτλο που ταιριάζει στον παραλήπτη και να το τονίσετε τοποθετώντας το στην πάνω πλευρά ενώ το συσκευάζετε. Ένα γυάλινο βάζο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αργότερα! 



Βεβαίως, το δώρο σε ένα διαφανές γυάλινο βάζο μπορεί να μην αποτελεί πλέον μεγάλη έκπληξη. Υπάρχουν όμως δύο δώρα σε ένα! Με ένα σπιτικό μείγμα υλικών, δεν θα φτιαχτούν μόνο νόστιμα μπισκότα, αλλά και ένα πρακτικό βάζο που μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα ή στο μπάνιο για αποθήκευση! Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια απλή συνταγή στην οποία τα συστατικά αναμιγνύονται μαζί. Αυτές μπορεί να είναι, για παράδειγμα, νόστιμες συνταγές για muffins, cookies ή κέικ. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο της τελευταίας στιγμής! Τοποθετήστε τα υλικά το ένα μετά το άλλο!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ:

• 100γρ αλεύρι

• 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 50γρ νιφάδες βρώμης

• 100γρ ζάχαρη

• 100γρ σταγόνες σοκολάτας

Και εδώ είναι η αντίστοιχη συνταγή που μπορείτε να γράψετε σε μια κάρτα που θα συνοδεύσει το δώρο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Χτυπάμε 90γρ μαλακό βούτυρο με 1 αυγό και 50 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υλικά από το βάζο και ανακατεύουμε. Διαμορφώνουμε τη ζύμη σε 12 μπάλες και ψήνουμε στο ζεστό φούρνο για περίπου 12 λεπτά. Έτοιμα!

Συμβουλή: Τα μικρά δώρα μπορούν επίσης να δοθούν μέσα σε πολύχρωμα κουτιά αποθήκευσης.