ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΚΝΙΚ

ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ…ΕΞΩ!

Ζεστές ακτίνες του ήλιου και καθαρός γαλάζιος ουρανός! Αυτή είναι η ιδανική μέρα για να περάσετε μερικές υπέροχες ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Ένα καλάθι για πικ-νικ και μια ισοθερμική τσάντα μπορούν να συσκευαστούν γρήγορα και με μερικά άλλα αξεσουάρ γίνεται ακόμα πιο εύκολο!

Εκτός από νόστιμα γεύματα με φαγητό και σνακς, το να κάθεστε άνετα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας ημέρας στη φύση. Μια κουβέρτα για πικ-νικ με αδιάβροχη επίστρωση στο κάτω μέρος είναι πρακτική! Με αυτόν τον τρόπο, είστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύετε να βραχείτε ή να λερωθείτε από το γρασίδι!

Για να μπορέσετε να είστε άνετα, να απολαύσετε τον ήλιο με έναν υπνάκο ή να ταξιδέψετε με ένα βιβλίο, τα χαρούμενα χρωματιστά μαξιλάρια είναι μέρος απαραίτητα! Επίσης μια αιώρα που μπορεί να κρεμαστεί ανάμεσα σε δύο δέντρα σε χρόνο μηδέν για να είναι έτοιμη, σας προσκαλεί να χαλαρώσετε!

Συμβουλή: Εάν θέλετε να απολαύσετε τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου σε ένα πικνίκ, φέρτε μαζί σας μια ελαφριά αλυσίδα φωτισμού που λειτουργεί με μπαταρία, η οποία εξασφαλίζει μια άνετη ατμόσφαιρα το βράδυ και φωτίζει απαλά την περιοχή πικνίκ.


Για να μην γέρνουν τα ποτήρια και τα σνακ στη μαλακή επιφάνεια της κουβέρτας, αξίζει να πάρετε μαζί σας ένα ανθεκτικό ξύλινο ή πλαστικό κασόνι. Από τη μία πλευρά, είναι πρακτικό να μεταφέρετε κουβέρτες και μαξιλάρια, και από την άλλη πλευρά, μπορεί να μετατραπεί σε μικρό τραπέζι σε ελάχιστο χρόνο.

Σε χώρους με ψηλό γρασίδι και αγριολούλουδα, θα πρέπει να καλύψετε καλά τα τρόφιμα και τα ποτά - διαφορετικά σίγουρα κάποιο μικρό έντομο θα βρεθεί κοντά σε αυτά. Τα μπουκάλια με βιδωτά πώματα το αποτρέπουν αυτό! Επίσης, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας μια σακούλα σκουπιδιών για αφήσετε το χώρο καθαρό όπως ήταν !

Συμβουλή: Έχουμε οικολογική συνείδηση! Τα καλαμάκια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και προστατεύουν τη φύση.


ΣΝΑΚ: ΠΙΤΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Τι θα ήταν ένα πικνίκ χωρίς μία λιχουδιά? Αυτό το πλούσιο σνακ δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και γρήγορο στην προετοιμασία.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΠΙΤΑΚΙΑ

1 συσκευασία φρέσκο ή κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας
300 γρ φέτα
2 κρόκους αυγών
Βότανα (π.χ. μαϊντανός) και πιπέρι

Αφήστε το παγωμένο σφολιάτας να ξεπαγώσει καλά και κόψτε το σε 12 ορθογώνια ίσου μεγέθους. Ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις, αναμίξτε τη φέτα με βότανα της επιλογής σας σε ένα μπολ (ο μαϊντανός και/ή η ρίγανη ταιριάζουν απόλυτα) και αρωματίστε με μια καλή πρέζα πιπέρι.

Στη συνέχεια, βάλτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα της φέτας στη μέση κάθε σφολιάτας. Διπλώστε το και πιέστε τα άκρα σφιχτά παντού με ένα πιρούνι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν κινδυνεύει να ανοίξει το πιτάκι κατά το ψήσιμο στο φούρνο. Τέλος, περάστε με ένα πινέλο τα πιτάκια με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και αν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο . Αφήστε να ψηθούν για 15-20 λεπτά. Σας ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή διασκέδαση στο πικνικ σας