ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

Παραπονιέστε ότι το μπαλκόνι σας είναι πολύ μικρό και δεν μπορείτε να το διακοσμήσετε? Εμείς σας λέμε ότι μπορείτε! Κι αυτό γιατί υπάρχει χώρος ακόμα και στο μικρότερο μπαλκόνι. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε τα λίγα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα του μπαλκονιού σας! Παρακάτω θα σας πούμε τα πιο σημαντικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μπαλκόνι σας. Και τότε δεν θα έχετε κανέναν λόγο να ονειρεύεστε την ηλιόλουστη βεράντα των 20 m² των γειτόνων σας. Σας το υποσχόμαστε!

# 1: ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΕΠΙΠΛΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Με μία απλή κίνηση αφεθείτε στην ιδιωτική σας χαλάρωση, πού αλλού? Στην δική σας ξαπλώστρα! Αυτή την ευελιξία μπορείτε να την αποκτήσετε χάρη στα πτυσσόμενα έπιπλα εξωτερικού χώρου που μπορούν να διπλωθούν ή σε μικρές αιώρες και πολυθρόνες που στοιβάζονται. Μπορούν να εγκατασταθούν ή να κλείσουν σε ελάχιστο χρόνο, ή να αποσυναρμολογηθούν και να απομακρυνθούν γρήγορα. Εκτός από ανθεκτικά ξύλα όπως το τικ ή η ακακία, εξίσου ανθεκτικό είναι και το μπαμπού, ή το γαλβανισμένο και επικαλυμμένο με σκόνη μέταλλο ή το δημοφιλές πλαστικό ραττάν! 

Όταν αγοράζετε έπιπλα μπαλκονιού, θα πρέπει σίγουρα να δώσετε προσοχή σε αδιάβροχα υλικά και σε πιστοποιημένα με FSC® ξύλα από βιώσιμη δασοκομία. Έτσι μπορείτε να τα απολαύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να έχετε καθαρή συνείδηση.

#2: ΤΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΧΩΡΟ!

Εάν δεν έχετε ούτε ένα χιλιοστό χώρου για σπατάλη στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να βασιστείτε στα λειτουργικά έπιπλα. Αυτά όχι μόνο φαίνονται υπέροχα, αλλά θα σας εκπλήξουν όσον αφορά το σχήμα, τη λειτουργία και την ευελιξία τους. Τον περισσότερο χώρο καταλαμβάνουν σίγουρα ένα τραπέζι και μια ομπρέλα. Επομένως, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μοντέλα που μπορείτε να συνδέσετε στα κάγκελα του μπαλκονιού. Θα γλυτώσετε από τα ενοχλητικά πόδια του τραπεζιού ή την βάση της ομπρέλας. Ή επιλέξτε ημικυκλικά μοντέλα που καταλαμβάνουν μόνο μισό χώρο. Αρκετά έξυπνο! Το παγκάκι με ενσωματωμένο τραπέζι είναι πραγματικά πολυμορφικό!

Όλα τα έπιπλα με πολλές λειτουργίες είναι επίσης εξαιρετικά πρακτικά. Για παράδειγμα ένα τραπέζι με ενσωματωμένη απλώστρα. Για να στεγνώσετε τα πλυμένα σας ρούχα, απλώς διπλώστε το μισό του τραπεζιού στο πλάι και απλώστε τα ρούχα σας! Αυτό σας γλυτώνει από την ταλαιπωρία της μετακίνησης ενός τραπεζιού και το άνοιγμα μιας απλώστρας ρούχων και δημιουργεί χώρο όπου δεν υπάρχει. Ή ένα παγκάκι με ενσωματωμένο πτυσσόμενο τραπέζι. Εσείς αποφασίζετε: πρωινό για δύο ή θα προτιμούσατε να καθίσετε μαζί τρεις φίλοι;

#3: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ

Γλάστρες στα κάγκελα του μπαλκονιού σε έντονα χρώματα! Τα λουλούδια και τα φυτά όχι μόνο προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση της άνοιξης ή του καλοκαιριού στο μπαλκόνι σας, αλλά και διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα σας. Χρησιμεύουν ως φράκτης για τους αδιάκριτους γείτονες και τους περαστικούς. Αντί να γεμίζετε το δάπεδο με μεγάλες γλάστρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κάγκελα του μπαλκονιού ή εάν υπάρχει η δυνατότητα, την οροφή. Οι γλάστρες και τα κασπό λουλουδιών που μπορούν να κρέμονται από τα κάγκελα και οι κρεμαστές γλάστρες εξασφαλίζουν πανέμορφη, ανθισμένη θέα ανά πάσα στιγμή χωρίς να αφαιρούν πολύτιμο χώρο.

#4: MORE IS MORE

Τα φωτάκια εξωτερικού χώρου, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα ακόμα και στα πιο μικρά μπαλκόνια! Μόλις τα έπιπλα του μπαλκονιού τοποθετηθούν στο σωστό μέρος, ήρθε η ώρα να διακοσμήσετε. Με τα σωστά διακοσμητικά αξεσουάρ, ένα μικρό μπαλκόνι μπορεί επίσης να γίνει υπέροχο και άνετο. Μια μικρή συμβουλή για μικρά μπαλκόνια: Τα πολλά διακοσμητικά βοηθούν πολύ σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι, μπορείτε να υπερβάλλετε αν το επιθυμείτε! Για παράδειγμα, τα εξωτερικά χαλιά με όμορφα χρώματα και κομψά μοτίβα δίνουν περισσότερη άνεση. Τα χαλιά εξωτερικού χώρου υψηλής ποιότητας είναι συνήθως ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαθέσιμα και σε μικρά μεγέθη, ιδανικά για το mini εξωτερικό σαλόνι σας! Οι αλυσίδες φωτισμού είναι επίσης εξαιρετικές στο να δημιουργούν χαλαρή ατμόσφαιρα το βράδυ! Παρέχουν ευχάριστο και ζεστό φωτισμό και μάλιστα χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο! Απλώς τυλίξτε τα φωτάκια γύρω από την ομπρέλα ή τα κάγκελα του μπαλκονιού και… ανάψτε τα!