ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ! 3 ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ, ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!

ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ! 3 ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ, ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!

Η πετσέτα: Σας βοηθάει να σκουπίσετε το στόμα σας και τα χέρια σας ή να προστατέψετε την καλή μπλούζα και το κομψό πουκάμισό σας από δυσάρεστους λεκέδες. Αυτό το φαινομενικά απλό κομμάτι ύφασμα δεν πρέπει να παραμεληθεί κατά τη διακόσμηση ενός τραπεζιού! Σε ένα στρωμένο τραπέζι, μια επιδέξια διπλωμένη πετσέτα μπορεί να γίνει eye catcher, να υπογραμμίσει τη διακόσμηση του τραπεζιού και να χαρίσει χαμόγελα στους καλεσμένους σας! Εδώ σας παρουσιάζουμε τρεις υπέροχες ιδέες για να τυλίξετε τις πετσέτες σας, από ρομαντικές έως κλασικές, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει κάθε φορά!

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ! ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΦΑΛΑΙΝΑΣ

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τυλίξετε μια πετσέτα, όσες και οι αφορμές για δείπνο με φίλους και συγγενείς! Πιθανότατα έχετε ακούσει για τους περισσότερους, όπως το καπέλο, τον έλικα ή τον κρίνο. Αυτή η πετσέτα σε σχήμα φάλαινας όμως, προσφέρει μια πραγματικά γλυκιά έκπληξη! Είτε πρόκειται για ένα διασκεδαστικό θεματικό πάρτι όπως ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων με θαλασσινό θέμα είτε για ένα γεύμα με ψάρια την Κυριακή, αυτή η φάλαινα διπλώνεται αστραπιαία και προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Για να μπορέσετε και εσείς να κάνετε βουτιά στο μπλε, ακολουθούν οι κατάλληλες οδηγίες:

Αρχικά, τοποθετήστε την πετσέτα μπροστά σας έτσι ώστε η μία γωνία να κοιτάζει προς τα κάτω. Στη συνέχεια, διπλώστε το κάτω μισό πάνω από το πάνω μισό – πιέστε το δίπλωμα δυνατά! Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε ξανά τη χαρτοπετσέτα.

Τώρα διπλώστε το κάτω αριστερό άκρο της πετσέτας στη γραμμή διπλώματος στη μέση και επαναλάβετε αυτό το βήμα με το επάνω αριστερό άκρο. Στη συνέχεια, διπλώστε τη δεξιά άκρη έτσι ώστε να δείχνει προς τις εσωτερικές γωνίες.

Τέλος, διπλώστε το κάτω μισό της πετσέτας στην κορυφή και στη συνέχεια το αριστερό άκρο διαγώνια προς τα πάνω - κάπως έτσι η φάλαινα παίρνει το τυπικό της σχήμα! Αν σας αρέσει, μπορείτε να δώσετε στο μικρό θαλάσσιο θηλαστικό την τελευταία πινελιά τοποθετώντας ένα μικρό μάτι!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ: Η ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ

Η τσέπη των μαχαιροπίρουνων είναι κλασική επιλογή μεταξύ των τεχνικών διπλώματος της πετσέτας. Τα μαχαιροπίρουνα που περιλαμβάνονται φαίνονται κομψά και τακτοποιημένα στη διπλωμένη θήκη. Εκτός από το μαχαίρι, το πιρούνι και το κουτάλι, μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε την πετσέτα με κάποιο λουλούδι για παράδειγμα και να κάνετε τις διακοσμήσεις τραπεζιού πολύ ξεχωριστές. Εδώ είναι οι οδηγίες:

Τοποθετήστε μια μεγάλη υφασμάτινη πετσέτα διπλωμένη στο μισό μπροστά σας με την ανοιχτή πλευρά στραμμένη προς τα δεξιά. Στη συνέχεια, διπλώστε το κάτω άκρο προς τα πάνω. Από αυτό το τετράγωνο, πάρτε το πρώτο στρώμα στην επάνω δεξιά γωνία και διπλώστε το στην κάτω αριστερή γωνία.

Τώρα πάρτε το επόμενο στρώμα της χαρτοπετσέτας και διπλώστε το προς την ίδια κατεύθυνση. Αντί όμως μέχρι την κάτω αριστερή γωνία, βάλτε αυτό το στρώμα κάτω από την επάνω. Επαναλάβετε αυτό το βήμα, με το τρίτο στρώμα της πετσέτας. Δημιουργούνται οι διάφορες τσέπες για τα μαχαιροπίρουνα.

Γυρίστε την πετσέτα και διπλώστε τις πλευρές περίπου 2 εκατοστά προς τη μέση αριστερά και δεξιά. Αναποδογυρίστε και η τσέπη για τα μαχαιροπίρουνα είναι έτοιμη! Γεγονός: Γνωρίζατε ότι η υφασμάτινη πετσέτα σε επίσημο γεύμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν το κάνουν και οι οικοδεσπότες; Επίσης, όταν αφήνετε το κάθισμα ως επισκέπτης, διπλώνετε την πετσέτα σας και την τοποθετείτε στην αριστερή πλευρά του πιάτου!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΩΣ Η ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα! Αυτή η πετσέτα σε σχήμα λουλουδιού δείχνει ότι δεν χρειάζεται πάντα να είναι τα φρέσκα λουλούδια. Το να διπλώσετε μια πετσέτα σαν τριαντάφυλλο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη στην αρχή αλλά μετά από λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρετε! Μπορείτε να δείτε πώς, παρακάτω:

Αρχικά, διπλώστε την κάτω γωνία της μεγάλης υφασμάτινης πετσέτας προς την επάνω γωνία, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Τώρα αρχίστε να κυλάτε αργά την πετσέτα από κάτω προς τα πάνω, αλλά όχι μέχρι την κορυφή! Σταματήστε όταν έχουν μείνει περίπου 10 εκατοστά από το ρολό στο επάνω άκρο. Στη συνέχεια, κυλήστε τη πετσέτα από τη δεξιά πλευρά προς τη μέση.

Συνεχίστε να τυλίγετε την πετσέτα και βάλτε το άκρο σφιχτά σε μία από τις πτυχώσεις. Τώρα μπορείτε να τραβήξετε προσεκτικά τα δύο επάνω στρώματα υφάσματος λίγο δεξιά και αριστερά. Γυρίστε μια φορά, προσαρμόστε λίγο και το όμορφο λουλούδι είναι έτοιμο! Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση δοκιμάζοντας να τυλίξετε όμορφα τις πετσέτες φαγητού για το επόμενο τραπέζι σας!