ΩΡΑ ΓΙΑ COCKTAILS!  ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ!

Αντίο Mai Thai, Margarita και Mojito! Όταν οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν και το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει, το κοκτέιλ σας πρέπει να αλλάζει σε κάτι της εποχής! Με πολύχρωμα ποτά μπορείτε να γλυκάνετε το αντίο στην καλοκαιρινή περίοδο, είτε μόνος είτε με καλή παρέα.

ΕΛΑΦΡΩΣ ΞΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΗΠΙΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

Τα κοκτέιλ έχουν καλύτερη γεύση με φρέσκα υλικά που ταιριάζουν με την εποχή. Τα ζωηρά, φρέσκα εσπεριδοειδή είναι δημοφιλή το καλοκαίρι, ενώ τα αχλάδια, τα μήλα και τα σκούρα μούρα έχουν την τιμητική τους, στα τέλη του καλοκαιριού και αρχές του φθινοπώρου. Τα μικρά φρούτα έχουν ένα ήπιο αλλά ελαφρώς ξινό άρωμα και δίνουν στο ποτό ένα έντονο χρώμα που κυμαίνεται από το ροζ του raspberry, το κόκκινο του κερασιού έως το μωβ του βατόμουρου. Όχι μόνο είναι όμορφο αλλά και γευστικά υπέροχο.

ΤΑ ΑΓΡΙΟΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΔΡΟ! Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!

Για να μετατρέψετε τον υπέροχο χυμό μούρων σε ένα χαρούμενο κοκτέιλ, το μόνο που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο αλκοόλ, το οποίο παρέχει τη βάση και εναρμονίζεται καλά με τα συστατικά. Μια εξαιρετική επιλογή για αυτό είναι το τζιν. Όχι μόνο επειδή αρέσει στους περισσότερους, αλλά λόγω της εκλεκτής νότας από μούρα κέδρου (άρκευθος) από τα οποία παράγεται και μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με άλλα εποχιακά μούρα εξασφαλίζοντας υπέροχη γεύση. Όταν το τζιν δείχνει την πολύχρωμη πλευρά του, γίνεται sloe τζιν.

Η βάση για αυτό είναι το κανονικό τζιν, το οποίο στη συνέχεια καρυκεύεται με τα αγριοδαμάσκηνα ή αλλιώς sloes! Το αποτέλεσμα είναι ένα ρουμπινί-κόκκινο μείγμα που γλυκαίνει λίγο και έχει ελαφρώς γεύση σαν πικρό αμύγδαλο, χωρίς όμως να καλύπτει το τυπικό άρωμα του τζιν. Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, το Sloe Gin είναι περισσότερο λικέρ παρά "πραγματικό" τζιν, καθώς έχει μόνο 30 τοις εκατό αντί για το συνηθισμένο 37,5 τοις εκατό και ως εκ τούτου είναι πολύ πιο ήπιο.

ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ! THE SLOW GIN BRAMBLE!

Το Sloe Gin μπορείτε φυσικά να το απολαύσετε ως έχει με πάγο, αλλά είναι πραγματικό highlight ένα κοκτέιλ όπως το Bramble. Αυτές οι οδηγίες βήμα προς βήμα σας δείχνουν ποια συστατικά αναμειγνύονται και πώς γίνεται ένα γλυκό και ξινό ποτό μούρων!

Συστατικά για ένα κοκτέιλ Sloe Gin Bramble

• 2 cl Sloe Gin

• 2 cl κανονικό τζιν

• 2 cl χυμό λεμονιού

• 1 cl σιρόπι ζάχαρης

• 5-6 βατόμουρα (προαιρετικά και σμέουρα ή μισό μισό)

Παγάκια ή θρυμματισμένος πάγος

Έτσι γίνεται!

Βήμα 1: Βάλτε τα μισά μούρα σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και πολτοποιήστε τα προσεκτικά με ένα γουδοχέρι. Συμβουλή: Τα ποτήρια με χρυσό χείλος φαίνονται ιδιαίτερα κομψά, όπως τα Upscale.

Βήμα 2: Γεμίστε το μείγμα μούρων στο ποτήρι με τέσσερα μεγάλα παγάκια ή μια χούφτα θρυμματισμένο πάγο.

Βήμα 3: Μετρήστε 2 cl του sloe gin της επιλογής σας με μεζούρα bar, το λεγόμενο jigger, και ρίξτε το στο σέικερ. Ακολουθούν 2 cl κλασικού τζιν , για την επιπλέον μερίδα αρκεύθου, έτσι ώστε το ποτό να είναι λίγο ξινό και όχι πολύ γλυκό.

Βήμα 4: Πιέστε ένα λεμόνι και προσθέστε 2 cl χυμό λεμονιού μαζί με 1 cl σιρόπι ζάχαρης στα δύο είδη τζιν στο σέικερ.

Βήμα 5: Τώρα ήρθε η ώρα να το ανακινήσετε! Ανακινήστε ολόκληρο το μείγμα δυνατά στο σέικερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Βήμα 6: Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα κοκτέιλ στον πάγο και το πολτοποιημένο βατόμουρο στο ποτήρι και ανακατέψτε μαζί, με ένα κουτάλι.

Βήμα 7: Απλώστε τα υπόλοιπα μούρα πάνω από το ποτό ως γαρνιτούρα!

Συμβουλή: Τα κομψά σουβέρ Marble από μάρμαρο και χρυσό φινίρισμα, κάνουν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση όταν σερβίρετε. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά και να το απολαύσετε! Για κάτι τέτοιες στιγμές, θα ευχόσασταν οι βραδιές του καλοκαιριού να κρατήσουν για πάντα.