ΠΛΕΚΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Σήμερα τα καλάθια είναι κάτι περισσότερο από πρακτικοί χώροι αποθήκευσης για κεριά, στυλό, μπαταρίες και διακοσμητικά που βρίσκονται τριγύρω. Ακόμα και χωρίς περιεχόμενό, είναι πραγματικά διακοσμητικά στοιχεία που κάνουν κάθε δωμάτιο να φαίνεται όμορφο και elegant. Τα χειροποίητα καλάθια από φυσικές ίνες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα σε συμφωνία με τη φυσική τάση ζωής, όπου κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο όμορφο με φυσικό τρόπο και εκτιμάτε τα οικολογικά βιώσιμα έπιπλα και αξεσουάρ από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Αυτό δημιουργεί ένα ευχάριστο, cozy, ζεστό περιβάλλον διαβίωσης που δίνει αξία στα πράγματα που περιβάλλουμε. Σε αυτό τo άρθρο σας παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή φυσικά υλικά για καλάθια και αξεσουάρ.

ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Μικρό, μεσαίο είτε μεγάλο. Στρογγυλό, τετράγωνο, με ή χωρίς καπάκι! Οι πιθανές χρήσεις των καλαθιών είναι τουλάχιστον τόσο ευέλικτες όσο το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθός τους. Σχεδόν τα πάντα μπορούν να αποθηκευτούν τέλεια σε αυτά, στο μπάνιο καθώς και στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Τα πλεκτά καλάθια που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά είναι ευέλικτα και φροντίζονται εύκολα. Με τα χρώματα και μοτίβα τους, εξασφαλίζουν καλή ενέργεια στο δωμάτιο, άνεση και ωραία αίσθηση στο χώρο. Πολλές φυσικές ίνες είναι επίσης βιώσιμες επειδή αναπτύσσονται γρήγορα και εύκολα. Επιπλέον, η φυσική λεπτή εμφάνιση καλαθιών φτιαγμένών από φύκια, υάκινθο και παρόμοια υλικά είναι εξαιρετικά συμβατή με ένα ευρύ φάσμα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Δεν είναι αυτός ένας καλός λόγος να τα αγαπήσεις?

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΑΘΙΩΝ:

# 1 ΥΑΚΙΝΘΟΣ

Ο υάκινθος του νερού είναι ένα ψάθινο υλικό που μπορεί να βρεθεί σε λιμνάζοντα νερά, κυρίως στη Νότια Αμερική και την Ασία. Επειδή αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα και έτσι εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει κερδίσει τη φήμη του «σούπερ ζιζανίου» και έχει πράγματι οδηγήσει σε περιβαλλοντικά προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις. Η χρήση τους για την παραγωγή όλων των ειδών προιόντων, από έπιπλα έως αξεσουάρ σπιτιού, είναι συνεπώς λογική από οικολογική άποψη. Επιπλέον, η οικονομική τους καλλιέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας στις χώρες προέλευσης. Μόνο οι μίσχοι των φυτών χρησιμοποιούνται για την ύφανση καλαθιών και άλλων πλεκτών ειδών. Είναι πολύ ευέλικτο και σταθερό υλικό ταυτόχρονα. Τα στελέχη στεγνώνουν πρώτα, στη συνέχεια σιδερώνονται και τραβιούνται πάνω σε ράφια με το χέρι ή πλέκονται σε σχοινιά. Υπάρχουν διαφορετικά μοτίβα όπως πχ. πλεξούδες ή ψαροκόκαλο. Δεδομένου ότι η λυγαριά από υάκινθο είναι φυσικό προϊόν, κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και μπορεί να έχει χρωματικές αποκλίσεις. Το πλεονέκτημα των καλαθιών από υάκινθο νερού είναι ότι φροντίζονται πολύ εύκολα. Κάθε τόσο πρέπει να σκουπίζονται με ένα πανί (ελαφρώς βρεγμένο). Αν θέλετε να κάνετε τα καλάθια σας να λάμπουν, μπορείτε να τα λαδώνετε με πολύ λίγο φυτικό λάδι κάθε τόσο.

# 2 ΦΥΚΙ

Έχετε συναντήσει αναμφίβολα φύκια σε διάφορες παραλίες. Εκεί ξεβράζονται και συχνά εκλαμβάνονται ως ενόχληση. Ως προμηθευτής οξυγόνου και με τη συμβολή του ως βιότοπος για τα ζώα, τα φύκια παίζουν σημαντικό ρόλο στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Η ευέλικτη χρήση του ως λίπασμα, μονωτικό, υλικό πλήρωσης ή απορρόφησης και για την παραγωγή αξεσουάρ σπιτιού καθιστά τα φύκια μια περιζήτητη και υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη! Το γεγονός ότι το φύκι είναι τόσο δημοφιλές οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις πολυάριθμες θετικές του ιδιότητες: Είναι εύπλαστο, ανακυκλώσιμο, επιβραδυντικό της φλόγας, ανθεκτικό στη μούχλα και ρυθμίζει την υγρασία. Με τη φυσική τους εμφάνιση και το ευχάριστο άρωμα της θαλασσινής αύρας, τα καλάθια από φύκια είναι μια υπέροχη προσθήκη σε ένα θαλάσσιο στυλ ζωής. Όπως και με την καλαθοποιία από υάκινθο νερού, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και να το προστατέψετε!

# 3 ΓΙΟΥΤΑ

Παραγωγή ρούχων, διακοσμητικών ή αξεσουάρ σπιτιού! Η γιούτα αξιοποιείται με πολλούς τρόπους από τον 16ο αιώνα. Το σπίτι της βρίσκεται στην Ινδία και το Πακιστάν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, θεωρείται η πιο ισχυρή και ανθεκτική φυσική ίνα στον κόσμο και μαζί με το βαμβάκι, είναι επομένως το πιο σημαντικό φυσικό νήμα από όλα. Η γιούτα ονομάζεται ευρέως "χρυσή ίνα" λόγω της μεταξωτής-χρυσής λάμψης της. Όπως και άλλες φυσικές ίνες, έτσι και τα νήματα από γιούτα είναι φιλικά προς το περιβάλλον επειδή είναι εντελώς βιοδιασπώμενα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Η γιούτα είναι πολύ δημοφιλής σε εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή διακοσμητικών αντικειμένων με αυθεντική, φυσική εμφάνιση, π.χ. Χρησιμοποιείται την περίοδο των Χριστουγέννων ή σε χαλιά, καθώς είναι αντιστατική. Επειδή είναι ανθεκτική στην υγρασία και απολύτως εύκολή στη φροντίδα, όλα τα είδη πλεξίματος λυγαριάς, όπως τα καλάθια αποθήκευσης κατασκευάζονται από αυτό. Αν έχετε διάθεση για διακριτική φυσικότητα και άνεση στο χώρο σας, θα δυσκολευτείτε να ΜΗΝ επιλέξετε αξεσουάρ διακόσμησης από γιούτα!

# 4 ΒΑΜΒΑΚΙ

Μαξιλάρια και κουβέρτες, ρούχα, χαλιά ή πετσέτες! Όταν πρόκειται για μαλακά, ανθεκτικά υφάσματα, δεν γίνεται να λείπει το βαμβάκι. Είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φυσική ίνα στη βιομηχανία σπιτιού και κλωστοϋφαντουργίας και όπως ήδη αναφέρθηκε, μαζί με τη γιούτα, είναι το πιο σημαντικό νήμα από όλα! Το φυτό του βαμβακιού είναι μια οικογένεια μολόχας που ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικές και υποτροπικές χώρες. Οι μεγαλύτερες χώρες προέλευσης είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, αλλά και οι ΗΠΑ. Δεδομένου ότι είναι φιλικό προς το δέρμα και έχει χαμηλές αλλεργικές δυνατότητες, η ίνα βαμβακιού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την κλωστοϋφαντουργία. Αλλά είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλές στην κατασκευή υφασμάτων για το σπίτι. Το οφείλει κυρίως στις πολυάριθμες θετικές του ιδιότητες! Είναι εύκολο στη φροντίδα, ανθεκτικό, ελαφρύ σε βάρος και αναπνέει, γι 'αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως για την παραγωγή κλινοσκεπασμάτων. Μπορεί επίσης να βαφτεί καλά, γεγονός που το ξεχωρίζει από άλλες φυσικές ίνες όπως η γιούτα.

Τα καλάθια αποθήκευσης είναι επίσης δημοφιλή επειδή είναι πιο μαλακά, πιο εύκαμπτα και καθαρίζονται εύκολα. Τα μοντέλα στα οποία συνδυάζονται ίνες βαμβακιού με άλλα φυσικά νήματα είναι ιδιαίτερα όμορφα. Είναι ενθαρρυντικό ότι το οργανικό βαμβάκι δηλαδή βαμβάκι που παράγεται σύμφωνα με τις οδηγίες της βιολογικής γεωργίας χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά. Όταν αγοράζετε κατάλληλα υφάσματα, είναι καλύτερο να αναζητήσετε τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Το πιστοποιητικό GOTS είναι μια αξιόπιστη σφραγίδα αναγνωρισμένη και ανεξάρτητη παγκοσμίως. Αυτό απονέμεται σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα των οποίων η κατασκευή πληροί υψηλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια σε όλη την αλυσίδα παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.