ΟΔΗΓΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ  BUTLERS

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!

Τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς φως. Τα ζώα, τα φυτά και φυσικά εμείς οι άνθρωποι χρειαζόμαστε φως για να ζήσουμε, να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι. Αλλά το φως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα! Μας επιτρέπει να βλέπουμε στο σκοτάδι, επηρεάζει τα συναισθήματά μας και δημιουργεί ατμόσφαιρα. Παρατηρούμε ιδιαίτερα πόσο σημαντικό είναι για μας το φως τους χειμερινούς μήνες. Όταν σκοτεινιάζει το απόγευμα και εξαρτιόμαστε από τεχνητές πηγές φωτός στο σπίτι. Στον οδηγό φωτισμού BUTLERS, η ειδικός φωτισμού Ina Clermont θα μας πει πού και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά για να δημιουργήσετε μια αρμονική ατμόσφαιρα στο σπίτι και ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στον κόσμο του φωτισμού.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ο σωστός φωτισμός, δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, ανεβάζει τη διάθεση και προάγει τη συγκέντρωσή μας στο χώρο εργασίας! Είτε κρέμεται από το ταβάνι, είτε στέκεται στο τραπέζι ή στο πάτωμα. Με το σωστό φως μπορείτε να δημιουργήσετε μια φιλική ατμόσφαιρα διαβίωσης στο σπίτι. «Επομένως, θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για τον φωτισμό και να το κάνετε αυτό σε κάθε δωμάτιο», συνιστά η Ina Clermont.

Η ένταση και η θερμοκρασία του φωτός, το παιχνίδι με το φως και η σκιά, αλλά και το ζήτημα του έμμεσου ή του άμεσου φωτός είναι καθοριστικά για την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε στο δωμάτιο. «Μια ζεστή θερμοκρασία φωτός και το έμμεσο φως εξασφαλίζουν περισσότερη άνεση, για παράδειγμα σε δωμάτια όπως το σαλόνι. Στη μελέτη στο γραφείο, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να βασίζεστε σε επαρκή φωτεινότητα και άμεσο φως, για παράδειγμα από ένα επιτραπέζιο φωτιστικό. Γι 'αυτό ονομάζεται επίσης φως εργασίας », λέει η Ina Clermont.

Μπορείτε να μάθετε ποιοι τύποι φωτιστικών είναι κατάλληλοι για τον φωτισμό που θέλετε να επιτύχετε!

# 1 ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟΦΗΣ:

Φως Οροφής: Είναι το κύριο φως και φωτίζει ολόκληρο το δωμάτιο από πάνω ως βασικός φωτισμός. «Σε δωμάτια όπως το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, συνιστάται μια κρεμαστή λάμπα που φωτίζει καλά το δωμάτιο και παράγει απαλό, ζεστό φως. Έτσι δημιουργείτε ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης », λέει η Ina Clermont.

Για να φωτίσετε συγκεκριμένα σημεία, μπορείτε να προσθέσετε φωτιστικά δαπέδου ή τοίχου. Φωτιστικά οροφής από φυσικά υλικά όπως π.χ. seegrass είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επειδή ταιριάζουν με την τρέχουσα τάση ζωής "Natural Living" και φέρνουν ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι σας. "Δημιουργούν ζεστό, άνετο φως. Η διάτρητη δομή του αμπαζούρ δημιουργεί επίσης διακοσμητικές σκιές στο δωμάτιο", λέει η Ina Clermont.

# 2 ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Σε σύγκριση με τα σταθερά φώτα τοίχου, τα φωτιστικά δαπέδου έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευελιξία. Μήπως έχετε αλλάξει διαρρύθμιση στο σαλόνι; Έχετε αλλάξει έπιπλα; Κανένα πρόβλημα. Το φωτιστικό δαπέδου δημιουργεί μεμονωμένα σημεία φωτισμού και ορίζει διακοσμητικές πινελιές - είτε ως φωτισμός χώρου είτε ως φωτισμός ανάγνωσης.

# 3 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ

Πρακτικό φως ανάγνωσης και διακοσμητικό στοιχείο ταυτόχρονα! Τα επιτραπέζια φωτιστικά μπορούν να κάνουν περισσότερα από όσα νομίζετε! Δίπλα από το κρεβάτι ως φως για τη νύχτα ή στο γραφείο ως φως εργασίας: το επιτραπέζιο φωτιστικό είναι υπεύθυνο για το άμεσο φως - πάντα όπου απαιτείται υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. «Η φωτεινότητα προάγει τη συγκέντρωση. Όπου αυτό δεν συμβαίνει, η προσοχή εξασθενεί γρήγορα και ο οργανισμός κουράζεται. Το γνωρίζετε ήδη όταν διαβάζετε στο κρεβάτι λίγο πριν πάτε για ύπνο », εξηγεί η Ina Clermont.

Η Ina πιστεύει ότι οι λάμπες και τα φωτιστικά δεν είναι απλώς ένα μέσο για την επίτευξη του φωτισμού, είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης: «Ένα κομψό φωτιστικό, μπορεί να γίνει διακοσμητικό highlighter σε ένα τραπέζι ή στο μπουφέ και να ολοκληρώσει αρμονικά την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου», μας επισημαίνει η expert φωτισμού των BUTLERS.