ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΠΙΟ CONSCIOUS ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γνωρίζατε ότι καθένας μας παράγει περίπου 200 κιλά απορριμμάτων κάθε χρόνο; Αρκετά δε νομίζετε? Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Γιατί πλέον υπάρχουν πολλά έξυπνα προϊόντα, ειδικά για το νοικοκυριό, με τα οποία μπορείτε εύκολα να έχετε «λιγότερα απόβλητα» στην καθημερινή ζωή. Και αυτό χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο ζωής σας. Θα σας πούμε ποιες καθημερινές λύσεις χρειάζονται για να ζείτε  πιο βιώσιμα στο νοικοκυριό.

 

ΑΠΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΩΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ. ΑΠΟ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Ο πιο σημαντικός κανόνας για ένα «βιώσιμο νοικοκυριό»: Χρησιμοποίησε ξανά αντί να το πετάξεις!

Ανεξάρτητα από το αν πηγαίνετε για ψώνια, κάνετε ένα πικνίκ στο πάρκο ή πίνετε έναν καφέ εν κινήσει! Ένα σημαντικό βήμα προς μια πιο συνειδητή καθημερινότητα είναι να αλλάξετε τα μίας χρήσης προϊόντα που χρησιμοποιείτε, σε επαναχρησιμοποιούμενα και πολλαπλής χρήσης. Ακολουθούν μερικές εναλλακτικές λύσεις και συμβουλές για τον περιορισμό των σκουπιδιών.

 

  • ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΝΤΑ ΑΓΟΡΩΝ

Απλώς βάλτε μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, όπως μια τσάντα από γιούτα ή ένα δίχτυ για ψώνια, σε κάθε σακίδιο και τσάντα. Αυτό εξοικονομεί πολύ πλαστικό στο σούπερ μάρκετ και στον πάγκο φρούτων και λαχανικών

 

  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Βιώσιμο, υγιεινό, νόστιμο: Το Meal Prep, δηλαδή η προετοιμασία του φαγητού, είναι πολύ στη μόδα! Επίσης, ξαναγεμίστε τα γυάλινα δοχεία για σαπούνι! Και κάντε το με στυλ!

Αντί να αγοράζετε το μεσημεριανό σας φαγητό από το σούπερ μάρκετ, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε το "Meal Prep. Αυτό δεν είναι μόνο πολύ πιο υγιεινό από τη συσκευασμένη εναλλακτική λύση του έτοιμου φαγητού αλλά και σχεδόν χωρίς συσκευασία! Απλώς πάρτε  τα τρόφιμα μαζί σας στο γραφείο, στο πάρκο ή στο σχολείο σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία γεύματος ή ποτήρια με βιδωτά καπάκια. Ακούγεται εύκολο? Είναι.

Επίσης εύκολα και πολύ καλύτερα για το περιβάλλον, ξαναγεμίστε απορρυπαντικά, καθαριστικά κ.λπ. ή ακόμα μπορείτε να τα φτιάξετε τα μόνοι σας! Επιπλέον, τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία με dispenser και τα μπουκάλια ψεκασμού από γυαλί φαίνονται αρκετά κομψά.

 

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ!

Γνωρίζατε ότι σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα χρησιμοποιούνται και απορρίπτονται καθημερινά έως και 300.000 φλιτζάνια καφέ μιας χρήσης; Τόσα σκουπίδια για τόσα λίγα λεπτά απόλαυσης καφέ... Δεν είναι απαραίτητο όμως. Πολλά καταστήματα που πουλάνε καφέ, θα χαρούν να γεμίσουν το αγαπημένο σας ρόφημα σε φλιτζάνια που έχετε φέρει μαζί σας. Απλώς ρωτήστε τον έμπιστο barista σας και αποφύγετε τα σκουπίδια στο μέλλον.

 

  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Τι θα φάμε σήμερα; Ένα εποχιακό ημερολόγιο για φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην απόφαση! Για να διατηρηθούν φρέσκα τα φρούτα και οι σαλάτες, χρησιμοποιούμε μπολ με καπάκια!

 

Φαίνεται καλό και είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμο! Ένα εποχιακό ημερολόγιο για φρούτα και λαχανικά! Αυτό παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο συγκομιδής και την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στην περιοχή, και έτσι σας διευκολύνει να αποφασίσετε τι θα φάτε σήμερα. Το μαγείρεμα σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, την εποχή και την περιοχή είναι πολύ βιώσιμο, επειδή τα υλικά δεν χρειάζεται καν να έρθουν από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Λογικό, σωστά;!

 

  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΥΦΑΣΜΑ!

Η παλιά καλή υφασμάτινη πετσέτα φαγητού, έχει σχεδόν ξεχαστεί και έχει αντικατασταθεί από την χάρτινη έκδοση σε πολλά νοικοκυριά. Είναι αλήθεια εύκολη και πρακτική λύση, αλλά οι πετσέτες από ανακυκλωμένο χαρτί ή υφασμάτινες πετσέτες φαγητού έχουν σαφώς καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μπορείτε να σερβίρετε τα γεύματά σας με υπέροχες υφασμάτινες πετσέτες ξανά και ξανά. Απλώς τις πλένετε μαζί με τα κανονικά σας ρούχα. Αυτό είναι υπέροχο, σωστά;!

 

  • ΣΤΥΛ…ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ

Πάντα μαζί σας! Είτε για ποδηλασία και πεζοπορίες, είτε στο γραφείο ή τη βόλτα! Από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι ένας κομψός και εξαιρετικά πρακτικός σύντροφος εν κινήσει. Μπορείτε να ξεδιψάσετε όποτε και όπου θέλετε, με στυλ!

 

Ό,τι είναι μια τσάντα για μερικούς, είναι ένα μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων για ροφήματα, για άτομα με περιβαλλοντική συνείδηση ​​εν κινήσει. Ένα πραγματικό it-piece που είναι μοντέρνο και πρακτικό ταυτόχρονα: το ρόφημα της επιλογής σας είναι πάντα έτοιμο να το έχετε μαζί σας οπουδήποτε. Μπορείτε σίγουρα να ζήσετε χωρίς μπουκάλια μιας χρήσης και έτσι εξοικονομείτε και ένα ή δύο ευρώ. Άρα σας απομένουν περισσότερα χρήματα για κάποιο νέο αξεσουάρ!

 

  • ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ;

Αντίο μεμβράνη τροφίμων! Γεια σας, πάνινες συσκευασίες από κερί μέλισσας! Κατάλληλες για συσκευασία!

Όχι απαραίτητα. Στο παρελθόν, η μεμβράνη τροφίμων ήταν απαραίτητη σε κάθε κουζίνα. Σήμερα, για χάρη του περιβάλλοντος, μπορούμε και χωρίς αυτήν και χρησιμοποιούμε εναλλακτικές λύσεις! Υφάσματα από κερί μέλισσας, κουτιά από μέταλλο ή γυαλί υψηλής ποιότητας και βάζα με βιδωτά καπάκια είναι εξίσου καλά για την αποθήκευση φρούτων, λαχανικών και μαγειρεμένων τροφίμων.

 

  • ΣΛΟΥΡΠ, ΣΛΟΥΡΠ!

Πλαστικό φανταστικό; Αντιθέτως! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πλαστικά καλαμάκια με πιο φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις από γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα ή μπαμπού!

Τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια από ανοξείδωτο χάλυβα, γυαλί ή μπαμπού είναι ένα κομψό highlight και μια σαφής δήλωση όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί δεν το σκεφτήκαμε πριν;

 

  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΩΝ

Το ωραίο με τα δώρα είναι η συσκευασία και η χαρά με την οποία ανοίγονται! Πολλά δίνονται, ειδικά τα Χριστούγεννα και στα γενέθλια. Εάν θέλετε να κάνετε οικονομία στο χαρτί περιτυλίγματος, δεν χρειάζεται να κάνετε δώρο χωρίς περιτύλιγμα: ανάλογα με την κατάστασή του, το χαρτί περιτυλίγματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για δεύτερη φορά. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιούμενα κουτιά δώρου ή όμορφες πετσέτες κουζίνας ως συσκευασία. Αυτό κάνει το να δίνεις δώρα, ακόμα πιο διασκεδαστικό!

 

  • ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ!

Υποστηρίζουμε το upcycling! Με την ανακύκλωση δημιουργείται κάτι νέο από παλιά, πεταμένα, φαινομενικά άχρηστα προϊόντα, πράγματα ή υφάσματα. Τι θα λέγατε πχ για ένα ράφι DIY φτιαγμένο από παλιά κουτιά κρασιού ή νέα πόμολα επίπλων για την vintage συρταριέρα στο διάδρομο;

 

Έχετε κουραστεί να βλέπετε την ίδια συρταριέρα στο διάδρομο και το σαλόνι σας χρειάζεται επειγόντως αλλαγή? Μερικές φορές απλώς χρειάζεται να δώσετε στο παλιό μια νέα πνοή και το πρόβλημα λύθηκε. Με το λεγόμενο upcycling, απλά μπορείτε να αλλάξετε χρώμα στη συρταριέρα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά κουτιά κρασιού για να φτιάξετε μία ραφιέρα για το σαλόνι. Έξυπνο ε;!