ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ  ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

Love is in the air! Tην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι προ των πυλών και γιορτάζουμε την αγάπη! Αν και ορισμένοι λένε ότι η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου είναι απλώς μια «εφεύρεση των καταστημάτων», υπάρχουν πολλά έθιμα και παραδόσεις γύρω από τις 14 Φεβρουαρίου. Αλλά από πού προέρχονται πραγματικά;

SECRET LOVE

Σύμφωνα με το μύθο, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται προς τιμή του Αγίου Βαλεντίνου, ο οποίος παντρεύτηκε κρυφά τις αγαπημένες του τον 3ο αιώνα. Ωστόσο, αυτός ο μύθος δεν αποδεικνύεται πραγματικά. Ωστόσο, στο Μεσαίωνα, αναπτύχθηκε η πεποίθηση ότι μια νεαρή γυναίκα θα παντρευόταν τον άντρα που είδε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου. Ως εκ τούτου, αυτή την ημέρα, οι πιστοί ήταν έξω νωρίς το πρωί, ελπίζοντας να είναι οι πρώτοι που θα φτάσουν στην πόρτα του αγαπημένου τους με λουλούδια και δώρα.

Ακόμα κι αν η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν πρέπει να παίζει τόσο σοβαρό ρόλο, είναι μια ωραία ευκαιρία να εκπλήξετε τον σύντροφό σας με ένα μικρό δώρο. Και όχι, δεν χρειάζεται να είναι πάντα λουλούδια!

Πρωινό στο κρεβάτι: Μια ωραία έκπληξη για το αγαπημένο σας πρόσωπο!

 

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ!

Είναι γνωστό ότι η αγάπη περνάει από το στομάχι. Και για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με κάτι παραπάνω από πεταλούδες στο στομάχι σας, ένα ρομαντικό πρωινό στο κρεβάτι είναι ιδανικό. Γιατί λοιπόν να περιμένετε για ένα φανταχτερό δείπνο το βράδυ, όταν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα μαζί και άνετα με τις πιτζάμες σας το πρωί;

Παρεμπιπτόντως, οι αφράτες τηγανίτες είναι σχεδόν το ίδιο αφράτες και μαλακές με το πάπλωμα. Εδώ είναι η συνταγή.


Ο δρόμος για την αγάπη περνά από το στομάχι!

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΙΚΡΕΣ τηγανίτες:

  • 1-2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 50 γραμμάρια γάλα
  • 75 γραμμάρια αλεύρι
  • ½ πακέτο μπέικιν πάουντερ

Λίγο βούτυρο και λάδι για το τηγάνισμα


Μμμμμ!...: Η συνταγή μας για τις λαχταριστές τηγανίτες, είναι σίγουρη επιτυχία!

 

  1. Αρχικά χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά χαμηλώνουμε. Για να είναι ωραίες και αφράτες οι τηγανίτες δεν πρέπει να ψηθούν σε υψηλή θερμοκρασία.
  3. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και βούτυρο στο τηγάνι και ψήστε τηγανίτες στο μέγεθος της γροθιάς σας. Ένα ανθεκτικό στη θερμότητα καπάκι πάνω από το τηγάνι διασφαλίζει ότι οι τηγανίτες ψήνονται πιο γρήγορα.
  4. Τώρα διακοσμήστε τις ζεστές και μαλακές τηγανίτες με φρέσκα φρούτα στα χρώματα της αγάπης! Δεδομένου ότι οι τηγανίτες είναι ωραίες και μικρές, μπορούν να στρωθούν η μία πάνω στην άλλη.

Συμβουλή: Σε όσους αρέσουν πολύ τα γλυκά, η ζύμη μπορεί να εμπλουτιστεί με λίγη σοκολάτα, αμυγδαλόψυχα ή παπαρουνόσπορο.

 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πρέπει να είναι πολύ ρομαντική!

 

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει καθημερινή και δεν έχετε χρόνο για ένα πρωινό στο κρεβάτι; Τι θα λέγατε για ένα μικρό ερωτικό γράμμα ή ένα ποίημα; Δεν χρειάζεται να το γράψετε μόνοι σας, άλλωστε μεγάλοι ποιητές και στοχαστές το έχουν ήδη κάνει για εμάς. Στην ψηφιακή εποχή, οι χειρόγραφες επιστολές είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση και ας το παραδεχτούμε, σε 20 χρόνια από τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε κάτι χειρόγραφο ξεχασμένο σε κάποιο κουτί! Επιπλέον, μια προσωπική επιστολή πάντα εγγυάται την απόλυτη επιτυχία: προχωρήστε λοιπόν, τολμήστε!

Και λίγες γνώσεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να εντυπωσιάσετε: Ο τυπικός συνδυασμός ερωτικού γράμματος και λουλουδιών μας πηγαίνει πίσω στον Άγγλο συγγραφέα Samuel Pepys. Λέγεται ότι έγραψε ένα γράμμα αγάπης στη γυναίκα του για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 17ου αιώνα, η οποία απάντησε με ένα μπουκέτο λουλούδια.

 

Ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΚΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

Παρά τον έρωτα που πλανάται στην ατμόσφαιρα, δεν έχετε καμία διάθεση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Δεν πειράζει, γιατί αυτό που μπορείτε πάντα να γιορτάσετε είναι οι φίλοι σας. Η Ημέρα του Γκαλεντίνου είναι ευρέως διαδεδομένη στις ΗΠΑ στις 14 Φεβρουαρίου, το όνομα της οποίας αποτελείται από το «Βαλεντίνος» και την καθομιλουμένη «gal» για φίλη. Μπράβο στη φιλία! Και αυτό μπορεί να γιορταστεί εξίσου όμορφα με ένα αφρώδες κρασί, μικρά δώρα και εκπλήξεις!