ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

# 1 ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Φραγκόσυκο,Monstera, Lucky Coin! Σίγουρα θα συναντήσατε μερικά από αυτά τα ονόματα φυτών ή τα λατινικά τους ονόματα. Αυτά είναι σήμερα τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Το γεγονός ότι υπάρχουν πραγματικές τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου σχετίζεται επίσης με τον μοντέρνο τρόπο ζωής και του στυλ urban jungle. «Με αυτό το στυλ, το φρέσκο πράσινο αποτελεί και την διακόσμηση του σπιτιού και προσελκύει την καλή τύχη. Γι 'αυτό όσο πράσινο και να έχουμε στο σπίτι, πάντα θέλουμε και λίγο ακόμα » λέει η Katrin, η οποία είναι υπεύθυνη για τα πράσινα φυτά στα BUTLERS. Σε αντίθεση με ένα διακοσμητικό στοιχείο, τα πράσινα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται και να φροντίζονται. Διαφορετικά δεν θα ευδοκιμήσουν όμορφα και θα κάνουν το σπίτι λιγότερο ελκυστικό. «Δεν είναι εύχρηστα όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν ποικιλίες εύκολης φροντίδας που ακόμη και άπειροι κηπουροί μπορούν να έχουν στο σπίτι. Για παράδειγμα, Pilea (Lucky Coin), Monstera και Clusia», λέει η Katrin. Έχετε ένα δροσιστικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα: Τα φυτά! Το Clusia και το φύλλο Monstera προέρχονται από τη Λατινική Αμερική. Και τα δύο προτιμούν μια φωτεινή, ζεστή τοποθεσία. Δεν θέλουν πάρα πολύ πότισμα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική ξήρανση, ειδικά με το Clusia.

Για την περίοδο των διακοπών, η Katrin δίνει μία λύση για το Monstera: "Εάν δεν είναι δυνατό το πότισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να βάλετε τις εναέριες ρίζες της Monstera σε ένα δοχείο με νερό." Προκειμένου να απομακρυνθεί η σκόνη από τα φύλλα και να διευκολυνθεί έτσι η απορρόφηση του φωτός, συνιστάται να ψεκάζετε τα φυτά με νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο κατά καιρούς.
Το Monstera χρειάζεται επίσης πολύ χώρο για να ευδοκιμήσει και θα πρέπει να γίνεται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα μία φορά το χρόνο. Στο κινεζικό δέντρο χρήματος ή Lucky Coin ή Pilea, αρέσει επίσης το φωτεινό και ζεστό περιβάλλον. «Το Pilea είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και εύκολο στη φροντίδα φυτό εσωτερικού χώρου που πρέπει να ποτίζεται μέτρια απευθείας στο χώμα. Περιστρέψτε συχνά το φυτό έτσι ώστε ο ήλιος να το βλέπει ομοιόμορφα παντού ».

Σημείωση: Δεν είναι ασυνήθιστο να δημιουργείται μούχλα στη βάση της γλάστρας αλλά δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Κι αυτό γιατί η μούχλα είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις. Συν τις άλλοις η μούχλα στερεί από το φυτό σημαντικά θρεπτικά συστατικά και έτσι το καταστρέφει. "Το μόνο πράγμα που βοηθάει είναι στο να μάθουμε να μην ποτίζουμε πάρα πολύ στο μέλλον".
# 2 ΠΑΧΥΦΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΤΟΙ

Τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν νερό! Τα παχύφυτα και οι κάκτοι που εμφανίζονται στα πιο εχθρικά και ξηρότερα μέρη της γης, είναι κατάλληλα για εσάς! «Οι περισσότερες ποικιλίες προτιμούν μια φωτεινή και ζεστή τοποθεσία. Ένα μερικώς σκιασμένο σημείο σε μια ευχάριστη θερμοκρασία δωματίου είναι το κατάλληλο », λέει ο ειδικός φυτών Katrin. Δεδομένου ότι έχουν συνηθίσει την ξηρασία στη φύση, επιβιώνουν με λίγο νερό, οπότε πρέπει να ποτίζετε μόνο ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα. «Την άνοιξη και το φθινόπωρο, ωστόσο, θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά της ερήμου κάθε τέσσερις εβδομάδες. Συνιστάται η μεταφύτευση κάθε 3-4 χρόνια το αργότερο ». # 3 ΤΙΛΑΝΣΙΑ – ΦΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
  Ωραία ιδέα διακόσμησης με Τιλάνσια! Αφήστε τη να αιωρείται πάνω από το τραπέζι μέσα σε γυάλινη μπάλα! Υπάρχουν πάνω από 550 διαφορετικές ποικιλίες τιλάνσιας, που ανήκουν στην οικογένεια bromeliad. Βρίσκονται σε κάθε σπίτι σε όλη τη Νότια Αμερική και χωρίζονται σε γκρι και πράσινα είδη. Στην άνθιση, εντυπωσιάζουν με όμορφα, λαμπερά λουλούδια και μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια.

Τα περισσότερα είδη τιλάνσιας αναπτύσσονται ως επίφυτα σε άλλα φυτά, δέντρα ή βράχια. Δεν χρειάζονται χώμα, αλλά απορροφούν υγρασία και θρεπτικά συστατικά με τα φύλλα τους από τον αέρα και τη βροχή. Αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς σπίτι χωρίς Tillandsias , αυτά τα εξωτικά, συναρπαστικά και διακοσμητικά φυτά στον αέρα. «Οι Tillandsias χρειάζονται κάτι για να τα κρατήσει. Μπορούν είτε να δεθούν είτε να κολληθούν. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε ζεστή κόλλα για αυτό, αλλά λίγη σούπερ κόλλα ή κόλλα σιλικόνης », συνιστά η Katrin. Τα φυτά αέρα χρειάζονται υψηλή υγρασία! Επομένως, πρέπει να ψεκάζονται συχνά με νερό! Παρεμπιπτόντως, οι Tillandsias, χρειάζονται την φροντίδα σας: «Για να μπορέσουν να επιβιώσουν, χρειάζονται περισσότερα από τον αέρα και την αγάπη. Πολλές ποικιλίες απαιτούν υψηλή υγρασία και πρέπει να ψεκάζονται καθημερινά με νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Μια ηλιόλουστη έως μερικώς σκιασμένη τοποθεσία είναι η κατάλληλη για πολλά είδη ». Για χάρη του περιβάλλοντος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε μόνο φυτά καλλιέργειας! Λόγω της αυξημένης ζήτησης και της άμεσης απομάκρυνσης από την άγρια φύση, ορισμένα είδη απειλούνται ή έχουν ήδη εξαφανιστεί.