ΜΟΝΤΕΡΝΑ EYE-CATCHERS: ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΒΑΖΑ

Παλιά ήταν βαρετά! Σήμερα τα βάζα έχουν πολλά διαφορετικά σχήματα, χρώματα και υλικά. Τα υπερβολικά statement βάζα είναι επίσης πολύ trendy αυτή τη στιγμή.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ EXTRAVAGANT ΒΑΖΑ

Ποιός ξέρει? Είτε ψηλό, είτε σφαιρικό, με γωνίες ή κυλινδρικό. Από γυαλί, κεραμικό ή μέταλλο.  Στο σπίτι, διαφορετικά μοντέλα παρατάσσονται στα ράφια και όμως συχνά έχουμε την αίσθηση ότι απλά δεν έχουμε ποτέ το κατάλληλο βάζο. Στην πραγματικότητα χρειάζονται μόνο δύο ή τρία το πολύ κλασσικά κομμάτια για όλες τις περιπτώσεις (λουλουδιών).

Εάν ωστόσο εξακολουθείτε να έχετε χώρο στο ράφι, πρέπει οπωσδήποτε να φέρετε στο σπίτι ένα από τα πολυπόθητα διακοσμητικά βάζα. Πρόκειται για ένα κομψό διακοσμητικό αντικείμενο ακόμα και χωρίς διακοσμητικά λουλούδια. Σε αυτήν την ανάρτηση στο blog σας δίνουμε μια επισκόπηση των πιο μοντέρνων μοντέλων, όπως τα βάζα με σχήμα σώματος. Η Kendra König, ειδικός του Bloomy Days, σας λέει επίσης ποια λουλούδια ταιριάζουν καλύτερα για αυτόν τον τύπο αγγείου.

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ: ΒΑΖΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ωδή στη θηλυκότητα! Αυτή τη στιγμή τα βάζα σε σχήμα σώματος είναι από τις πιο σημαντικές τάσεις!

Είτε με τη μορφή γυναικείου κορμού, είτε προσώπου: προς το παρόν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από μοντέλα αγγείων και βάζων που έχουν ως σχήμα το ανθρώπινο σώμα. Τα βάζα με σχήμα σώματος - ειδικά αυτά σε σχήμα γυναικείου σώματος - είναι μια από τις σημαντικότερες τάσεις εσωτερικού χώρου της εποχής μας. Γιατί; Είναι προφανές. Είναι διακοσμητικά που τραβούν τα βλέμματα με ένα σημαντικό μήνυμα. Τον ισχυρισμό του κινήματος της θετικότητας του σώματος, το οποίο αυξάνεται με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς: το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης και όμορφο. Δεν έχει σημασία τι σχήμα ή χρώμα έχει.

Αντικείμενο τέχνης, statement κομμάτι και χώρος αποθήκευσης λουλουδιών σε ένα; Αυτό είναι υπέροχο. Ωστόσο, απαιτείται αυτοσυγκράτηση στη χρήση και στη διακόσμηση με τα κομμάτια αυτής της τάσης. Τα ήδη εκφραστικά διακοσμητικά αντικείμενα λειτουργούν καλύτερα όταν τοποθετούνται σε εμφανές σημείο και συνδυάζονται με όσο το δυνατόν λιγότερα αξεσουάρ. Και εδώ ισχύει το less is more.

Αυτό ισχύει και για τα κομμένα λουλούδια και τα κλαδιά που θέλετε να τοποθετήσετε στο βάζο. Η Kendra König, ειδικός του Bloomy Days, έχει την ακόλουθη συμβουλή: «Χρησιμοποιήστε απλό χόρτο pampas, μεμονωμένα στελέχη ή χαλαρά δεμένα μπουκέτα για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική εικόνα που δεν φαίνεται υπερβολικά φορτωμένη.» Μια καλή ιδέα, ειδικά επειδή και τα δύο είδη λουλουδιών επίσης έχουν συμβολικό χαρακτήρα. «Τα ροζ κρίνα αντιπροσωπεύουν τη θηλυκότητα. Ranunculus για τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Σε συνδυασμό με ένα βάζο με σχήμα σώματος, κάνετε μια ισχυρή δήλωση θετικότητας σώματος», λέει η Kendra König.

Πες το με ένα λουλούδι: τα ροζ κρίνα αντιπροσωπεύουν τη θηλυκότητα και το βάζο σε σχήμα σώματος είναι μια εκφραστική δέσμευση για τη μοναδικότητα και την ομορφιά του γυναικείου σώματος.

IN THE LOOP: ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΖΩΝ

Σας αρέσουν τα ντόνατς; Τέλεια, τότε τα βάζα LOOP είναι κατάλληλα για τις συνθέσεις λουλουδιών σας.

Δεν είναι μόνο το ανθρώπινο σώμα που χρησιμεύει ως πρότυπο για το σχεδιασμό αγγείων και βάζων σήμερα. Είτε πρόκειται για χλωρίδα, πανίδα ή νέα σχήματα, γινόμαστε πιο τολμηροί και θέλουμε να τονίσουμε την ατομικότητά μας στο σπίτι με πολυτελή διακοσμητικά αξεσουάρ.

Ένα συγκεκριμένο σχέδιο βάζου ξεχωρίζει και είναι εξαιρετικά δημοφιλές: το δακτυλίδι, γνωστό και ως βάζο ντόνατ. «Το μοντέρνο, κυκλικό σχήμα με μια τρύπα στη μέση δίνει σε αυτό το βάζο μια κάποια ελαφρότητα και κομψότητα. Συγκεκριμένα, τα λουλούδια με μακριά στελέχη ή τα μεμονωμένα κλαδιά φαίνονται τέλεια σε αυτό», λέει η Kendra König από το Bloomy Days.

BLACK IS BEAUTIFUL: ΜΑΥΡΑ ΒΑΖΑ

Για wow effect στο χώρο σας, τα μαύρα ματ βάζα αποτελούν ένα αριστοκρατικό eye-catcher για το σπίτι.

Αυτή η τάση στα βάζα εξασφαλίζει μια μοντέρνα μονόχρωμη εμφάνιση: τα μοντέλα σε μαύρο ματ συνδυάζονται με γκρι και λευκό. Υπάρχουν επίσης αποξηραμένα διακοσμητικά χόρτα, όπως το δημοφιλές χόρτο lagurus ή pampas, καθώς και χειροποίητα διακοσμητικά και οικιακά αξεσουάρ από φυσικά υλικά όπως ραττάν, χαρτί ή πέτρα.

Αυτός ο συνδυασμός ταιριάζει ιδανικά στη διακόσμηση Scandi chic και την απλή ιαπωνική αισθητική. Ένα νέο fusion που προκαλεί μεγάλη αναταραχή στο χώρο της διακόσμησης εσωτερικού χώρου, γνωστό ως Japandi.

Αντί για μια minimal και απλή έννοια χρώματος, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε έντονες πινελιές χρωμάτων. Για μια αποτελεσματική και κομψή εμφάνιση, ωστόσο, καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε με φειδώ και να χρησιμοποιείτε τόνους από μια χρωματική παλέτα ή να περιοριστείτε σε λίγα χρώματα.

Μπορείτε να βρείτε κατάλληλα μπουκέτα, χόρτα και κλαδιά για το βάζο σας στα BUTLERS!