Μεσογειακή διακόσμηση: Ο τρόπος ζωής του Νότου

Mediterranean vibes: Το μεσογειακό στυλ αποπνέει μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία και συνδυάζει την ανάλαφρη κομψότητα με τη ρουστίκ φυσικότητα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΣΤΥΛ;
Από το savoir-vivre στη la dolce vita: Η σκέψη μας πηγαίνει αμέσως στη νότια Γαλλία, στην ιταλική ακτή Αμάλφι, στα νησιά της Ελλάδας ή σε ένα ισπανικό τάπας μπαρ. Το μεσογειακό στυλ έχει αυτή τη διαχρονικότητα που σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο ήλιο, θάλασσα και χαλάρωση. Επιπλέον, αυτό το στυλ αποπνέει μια μοναδική γοητεία που δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση διακοπών. Στο σαλόνι, στον κήπο ή στο τραπέζι, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φέρετε το φυσικό μεσογειακό στυλ στο σπίτι σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΠΛΩΣΩ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ, ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Κ.ΛΠ. ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΣΤΥΛ;
Το μεσογειακό στυλ στην επίπλωση χαρακτηρίζεται από μια ζεστή, ηλιόλουστη χρωματική παλέτα. Το υπόλευκο, το μπλε της θάλασσας και το πράσινο της ελιάς κυριαρχούν, όπως και όλοι οι γήινοι τόνοι από άμμο μέχρι ώχρα και τερακότα, είτε πρόκειται για τοίχους είτε για αξεσουάρ: το τελευταίο δεν είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό χρώμα όταν πρόκειται για τη μεσογειακή κομψότητα. Είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά υλικά που μπορεί κανείς να βρει σε εσωτερικούς χώρους από την Τοσκάνη μέχρι το Γιβραλτάρ, μαζί με το ξύλο, την πέτρα και το μέταλλο. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το φως. Στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο ο ήλιος λάμπει συχνά και έντονα. Αυτή η φωτεινότητα αντανακλάται και στο σαλόνι, την κουζίνα κ.λπ. Για να ενισχύσετε τη μεσογειακή αίσθηση στο σπίτι σας, θα πρέπει να φροντίσετε να κάνετε τα δωμάτια όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και φωτεινά. Μεγάλα παράθυρα, ελαφριές κουρτίνες και καθρέφτες βοηθούν στη διασφάλιση της βέλτιστης χρήσης του φυσικού φωτός.

Με τις καρέκλες CROSS COUNTRY Το γαλλικό στυλ country κυριαρχεί, ενώ τα ογκώδη έπιπλα κλέβουν τις εντυπώσεις με τη ρουστίκ αισθητική τους

ΚΗΠΟΣ, ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΒΕΡΑΝΤΑ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ;

Μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού και να δημιουργήσετε μια όαση χαλάρωσης. Το πρώτο βήμα είναι η φύτευση. Σχεδιάστε τον κήπο και τη βεράντα σας με κλασικά φυτά όπως κυπαρίσσια και πολύχρωμες βουκαμβίλιες, πικροδάφνες και ελιές. Τα άνετα έπιπλα σας προσκαλούν να περάσετε τις ζεστές μέρες μακριά από την καθημερινότητα. Ολοκληρώστε τον υπαίθριο χώρο σας με έναν σημείο για μπάρμπεκιου ή μια εξωτερική κουζίνα για τον μεσογειακό τρόπο ζωής όταν μαγειρεύετε και τρώτε σε εξωτερικούς χώρους. Ακριβώς δίπλα μπορούν να υπάρχουν μερικά βότανα που έχετε καλλιεργήσει μόνοι σας και μέρα με τη μέρα οι γεύσεις του Νότου θα έρχονται στο τραπέζι σας. Αγαπημένη διακόσμηση κήπου όπως πλακάκια τοίχου από την Πορτογαλία και έχετε μετατρέψει τον εξωτερικό σας χώρο σε ένα νησί χαλάρωσης.


Στο αγαπημένο μεσογειακό στυλ, δεν πρέπει να λείπουν τα έπιπλα κήπου από σίδερο ή ξύλο.

DECORATING MEDITERRANEAN: ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα που αναφέρθηκαν στην αρχή. Μπλε της θάλασσας, λουλουδάτο κίτρινο και ζεστές γήινες αποχρώσεις: τόσο οι τοίχοι όσο και τα έπιπλα μπορούν να βαφτούν σε αυτούς τους τόνους. Αν χρειαστεί, τονίστε το όλο θέμα με μεσογειακά μοτίβα. Τα πολύχρωμα πλακάκια και τα ψηφιδωτά που βρίσκονται στα σπίτια και στους δρόμους των πόλεων γύρω από τη Μεσόγειο είναι επίσης ιδανικά. Τα αξεσουάρ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας: Βάζα από τερακότα,υφαντά καλάθια ήυφαντά χαλιά, που αντικατοπτρίζουν τη δεξιοτεχνία του μεσογειακού πολιτισμού. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να απαθανατίσετε τις μυρωδιές του νότου με Κεριά ή ένα ταμοποιητή αρώματος με αιθέρια έλαια που μυρίζουν σαν εσπεριδοειδή, λεβάντα ή δεντρολίβανο. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε το φως να μπει. Τίποτα δεν είναι πιο μεσογειακό από μια φωτεινή, ευάερη και ηλιόλουστη ατμόσφαιρα.


Ένα μεσογειακό τραπέζι είναι ελαφρύ και ευάερο και όπως τα πιάτα FINCA υπογραμμίζει την αρτιότητα μεσω της ατέλειας.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗ: ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;

Με ένα τραπέζι σε μεσογειακό στιλ μπορείτε να πάρετε τον εαυτό σας και τους καλεσμένους σας σε ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Τα φυσικά υλικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά.Σουβέρ και Σουπλά από ρατάν ή γιούτα και πάνω τους πιάτα σε οργανικά σχήματα δημιουργούν μια ρουστίκ και κομψή ατμόσφαιρα. Αν τα πάντα δημοφιλή τάπας είναι στο μενού όταν γευματίζετε, αξίζει τον κόπο να συμπεριλάβετε πιατέλες σερβιρίσματος και μπολ για ντιπ στο τραπέζι. Τα μάτια τρώνε ταυτόχρονα και διεγείρουν την όρεξη. Επίσης μία εταζέρα μπορεί να σερβίρει με πρωτότυπο τρόπο μία τραγανή τσιαμπάτα στο κάτω μέρος και μια επιλογή τυριών από πάνω γαρνιρισμένη με σύκα ή σταφύλια.

Όχι μόνο η εμφάνιση, αλλά και τα αρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο στήσιμο. Τοποθετήστε αρωματικά βότανα όπως βασιλικό, δεντρολίβανο ή θυμάρι σε όμορφες γλάστρες στο τραπέζι. Αυτό αποπνέει ένα υπέροχο αρωματικό αποτέλεσμα και δημιουργεί τις καλύτερες αναμνήσεις διακοπών γύρω από τη Μεσόγειο. Γρήγορη συμβουλή: τρίψτε απαλά μερικά από τα κοτσάνια δεντρολίβανου. Αυτό απελευθερώνει το αδιαμφισβήτητο, απαλό άρωμα. Θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμα φρέσκο ​​ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι σε κομψές καράφες για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας την τυπική μεσογειακή γευστική εμπειρία.

ΔΩΔΕΚΑ ΙΔΕΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

 

  1. Βάψτε τους τοίχους λευκούς ή τερακότα
  2. Άνετα χαλιά κατασκευασμένο από φυσικά υλικά
  3. Χρησιμοποιήστε πλακάκια σε στυλ αζουλέχο ή μωσαϊκά
  4. Πιάτα από πορσελάνη ή κεραμικό σε φυσικά σχήματα
  5. Μαχαιροπίρουνα σε ζεστούς τόνους
  6. Καράφες σε πράσινο γυαλί
  7. Μπολ και δίσκοι από ξύλο ελιάς
  8. Ρουστίκ Κηροπήγια κατασκευασμένα από μέταλλο
  9. Καλάθια, καλάθια, καλάθια
  10. Βάζα και γλάστρες από τερακότα
  11. Σουβέρ με μαροκινά μοτίβα
  12. Μεσογειακά βότανα για τον κήπο, το μπαλκόνι, τη βεράντα