Όμορφες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ω, έλατο, πόσο όμορφα είναι τα στολίδια σου!

 

Τρία διαφορετικά στυλ για να στολίσετε το δέντρο σας

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων. Κάποιοι το στολίζουν ακριβώς στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι θέλουν να απολαύσουν το εορταστικό έλατο πολλές μέρες πριν. Δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα. Εδώ σας παρουσιάζουμε τρεις παραλλαγές για το πώς μπορείτε να στήσετε το σκηνικό του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας. Κλασικό, πολύχρωμο ή μοντέρνο – ποιο στυλ θα επιλέξετε φέτος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας;

Η μαύρη αστραφτερή μπάλα ταιριάζει απόλυτα με το χρυσό στολίδι.

 

Ένα δέντρο σε χρυσό και μαύρο - Λαμπερά Χριστούγεννα

Αυτή η παραλλαγή πιθανόν να εμπίπτει περισσότερο στην κατηγορία "κλασικό". Ωστόσο, τα παραδοσιακά χρώματα κόκκινο και πράσινο απουσιάζουν: Αντ' αυτού, το χρυσό είναι ο κύριος πρωταγωνιστής. Το μαύρο χρώμα χρησιμεύει ως την τέλεια αντίθεση. Η λάμψη επιτρέπεται ωστόσο ανάμεσα στα κλαδιά. Τα πουλάκια εντάσσονται επίσης στα κλασικά στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αντίστοιχα με τα πουλιά, τα στολίδια με φτερά δίνουν στο δέντρο σας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Οι μεταλλικές νιφάδες χιονιού προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά. Θα περίμενε κανείς το μαύρο να είναι ένα μάλλον σκοτεινό χρώμα για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου: τελικά όμως, αυτή η εμφάνιση είναι πολύ συνεκτική, γιορτινή και, σε κάποιο βαθμό, παραδοσιακή. Tip: Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε χάλκινα στολίδια. Αυτά εναρμονίζονται υπέροχα με το χρυσό και το μαύρο και προσδίδουν επιπλέον ζεστασιά στο δέντρο. Οι φιγούρες και τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα στολίδια δίνουν νόημα και χρώμα στη διακόσμηση του δέντρου!

 

Ένα έλατο πολύχρωμο – Μαγική γιορτή

Δεν σας αρέσουν τα παραδοσιακά; Τι κακό έχει να διασκεδάσετε βάζοντας πολύχρωμα και πρωτότυπα στολίδια στο έλατό σας; Μονόκεροι, ουράνια τόξα, ντόνατς - αυτό το δέντρο είναι γεμάτο από κάθε είδους τρελούς και λαμπερούς χαρακτήρες. Οι καλεσμένοι σας είναι σίγουρο ότι θα σταματήσουν για να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα ευφάνταστα στολίδια. Μήπως υπάρχει ένας βραδύποδας που αράζει κουρασμένος ανάμεσα στα κλαδιά; Tip: Αυτή η πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική για τα παιδιά. Γιατί να μην στολίσετε το δέντρο μαζί με τα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων;Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη με χρωματιστούς μονόκερους... και χαριτωμένους βραδύποδες.

 

Σκανδιναβικά Χριστούγεννα - Λιτά και μοντέρνα

Η τρίτη παραλλαγή βασίζεται στο απλό διακοσμητικό στυλ των Σκανδιναβών. Οι Σκανδιναβοί είναι γνωστό ότι έχουν πάθος για τον όμορφο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Εδώ, το πάνε ένα βήμα παραπέρα - το χριστουγεννιάτικο δέντρο λάμπει με λιτή αλλά και εορταστική κομψότητα. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό ή το ασημί. Ως αντίθεση, μπορείτε να κρεμάσετε ξύλινα στοιχεία όπως σκαλιστά αστέρια στα κλαδιά του δέντρου. Τα κρεμαστά στολίδια σε σχήμα κώνου αναδεικνύουν τη σκανδιναβική σύνδεση με τη φύση. Οι γούνες και τα μαξιλάρια κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι μόνο ένα υπέροχο μέρος για να καθίσετε: είναι επίσης ιδανικό για να τοποθετήσετε τα δώρα. Tip: Ένα μεταλλικό στεφάνι με κεριά δίπλα στο έλατο σκορπίζει επιπλέον ζεστασιά και θαλπωρή στο δωμάτιο.Οι γυάλινες μπάλες με τα μαργαριτάρια είναι πραγματικά εντυπωσιακές.... ακόμη και τα δώρα είναι χρωματικά συντονισμένα. Όποια παραλλαγή και αν επιλέξετε: Το έλατο θα δείχνει πιο αρμονικό αν διακοσμήσετε και το υπόλοιπο δωμάτιο έτσι ώστε να ταιριάζει χρωματικά με το δέντρο. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλα τα έπιπλά σας. Αρκεί να δουλέψετε με χρωματιστά μαξιλάρια ή κουβέρτες για να πάρετε μια χρωματική πινελιά από το δέντρο και να την εντάξετε στον χώρο. Με αυτά κατά νου, απολαύστε και φέτος την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας!