Η ΤΑΣΗ URBAN JUNGLE  ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Δημιουργήστε μια φυσική όαση με πράσινα φυτά.

ΤΩΡΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΟΣ

 

Όλοι αισθανόμαστε το ίδιο αυτή τη στιγμή!  Η καθημερινότητα γίνεται σχεδόν ανυπόφορη ενώ δεν μπορούμε να το απαντήσουμε με σιγουριά για το πότε θα μπορέσουμε να ετοιμάσουμε ξανά τις βαλίτσες μας! Μπορούμε όμως να φέρουμε λίγη χαλάρωση από ένα τροπικό δάσος στο σπίτι. Εντάξει, ίσως όχι ακριβώς το ίδιο αλλά τουλάχιστον λίγη από την τροπική αίσθηση.  Δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα από μερικά φυτά, όμορφες γλάστρες και λίγη ασυνήθιστη διακόσμηση εδώ κι εκεί, και η τάση της «αστικής κηπουρικής» ήδη κινείται στα σπίτια μας.

Στο σαλόνι, στο μπάνιο ή στο περβάζι , τα πράσινα φυτά δημιουργούν ένα καλό κλίμα  και δίνουν ζωντάνια στο χώρο! Δεν είστε εξοικειωμένοι  στη φροντίδα των φυτών? Δεν πειράζει, γιατί πολλά φυτά είναι πιο εύκολα στη φροντίδα από ό,τι φαντάζεστε και μπορούν να τα καταφέρουν αρκετά καλά και μόνα τους για λίγες μέρες. Και με τις συμβουλές μας για τη διακόσμηση, ακόμη και εκείνος που δεν λατρεύει τα φυτά θα γίνει γρήγορα expert της κηπουρικής φυτών εσωτερικού χώρου! Καλώς ήρθατε στην τάση urban jungle!

Τα πάντα πράσινα! Φυτά, βάζα και γλάστρες

GREEN IS THE NEW BLACK

Ο Ταρζάν και η Τζέιν σας χαιρετούν! Με έναν συνδυασμό από πράσινα φυτά και ασορτί γλάστρες, η δική σας μικρή ζούγκλα ζωντανεύει στο χώρο σας. Η αλόη βέρα, ο κισσός, τα παχύφυτα και οι κάκτοι βρίσκουν τη θέση τους σε μια συρταριέρα ή στο περβάζι και μπαίνουν σε κασπό διαφορετικού ύψους. Ταιριάζει πολύ, εάν δοθεί πολύς χώρος στα φυτά και δεν προστεθεί άλλη διακόσμηση.

Τα πράγματα είναι έντονα στη ζούγκλα, γι' αυτό και στη διακόσμηση μπορείτε να συνδυάσετε γλάστρες, βάζα και ποτήρια σε διαφορετικά σχέδια. Δεδομένου ότι το κύριο χρώμα είναι το πράσινο, η αρχή του mix-and-match εξακολουθεί να λειτουργεί και να αποτελεί μια αρμονική βάση.

Όσο πιο διαφορετικά είναι τα φυτά, τόσο καλύτερη είναι η εμφάνιση.

Συμβουλή: Αν ένα μεγάλο φύλλο από το αγαπημένο σας φυτό σπάσει, δεν υπάρχει λόγος να λυπηθείτε. Σε ένα μικρό βάζο και με λίγο νερό, το φύλλο μπορεί να αναπτύξει ρίζες και αργότερα μπορείτε να το φυτέψετε σε άλλη γλάστρα. Έτσι ένα ακόμη μικρό φυτό γεννιέται στην ιδιωτική σας ζούγκλα.

Οι κάκτοι φαίνονται όμορφοι και είναι εύκολο να τους φροντίσετε.

 

ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΝΙ TERRARIUM

Οι κάκτοι είναι εξαιρετικά εύκολοι στη φροντίδα τους, μπορούν να σταθούν ομαδικά ή μόνοι και χρειάζονται μόνο λίγο νερό που και που. Για αλλαγή, φυτέψτε τα εξωτικά φυτά σε βάζα για να φαίνεται και το χώμα και τα mini terrarium είναι έτοιμα.

Οι κάκτοι είναι πολύ απλοί και μπορούν να επιβιώσουν με ευκολία. Αλλά ακόμα και τα πιο ανθεκτικά φυτά, με μεγάλα αγκάθια, χρειάζονται λίγη φροντίδα κατά καιρούς. Για να μπορείτε να απολαύσετε  τους κάκτους σας  για πολύ καιρό, θα βρείτε μερικά μυστικά εδώ:

Δεν χρειάζεται κάθε κάκτος πολύ φως.  Εδώ ισχύει το εξής: όσο πιο ανοιχτό πράσινο είναι το φυτό, τόσο περισσότερο ανέχεται τον ήλιο.

 

  • Το πότισμα λειτουργεί ως εξής: Το χειμώνα αρκεί να ποτίζετε τον κάκτο μία φορά το μήνα, το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζεται περίπου κάθε δύο εβδομάδες.
  • Το χώμα θα πρέπει να είναι καλά εμποτισμένο χωρίς να υπάρχει νερό. Ποτίστε ξανά μόνο όταν το χώμα στεγνώσει τελείως.
  • Εκτός από το πότισμα, το λίπασμα για κάκτους διασφαλίζει επίσης τη διάρκεια ζωής αυτών των μικρών φυτών!
  • Για να έχει ο κάκτος αρκετά θρεπτικά συστατικά και να συνεχίσει να αναπτύσσεται, θα πρέπει να τοποθετούμε νέο χώμα στη γλάστρα του, το αργότερο κάθε τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν μεγάλες γλάστρες στο σπίτι; Ένα καλάθι από φυσικό υλικό, φέρνει φυσικότητα στο χώρο

ΦΥΣΙΚΑ Ή ΕΞΩΤΙΚΑ? ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΤΑ

Τα πράσινα φυτά όχι μόνο μειώνουν το επίπεδο άγχους, αλλά είναι επίσης κανονικά διακοσμητικά που μπορούν να στηθούν και να συνδυαστούν όπως εσείς θέλετε. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι κεραμικές γλάστρες ή κασπό, γιατί τα υφαντά και πλεκτά καλάθια φαίνονται το ίδιο υπέροχα και παρέχουν ακόμα περισσότερη φυσική αίσθηση. Προσθέστε μερικά πλούσια αξεσουάρ σε λαμπερό χρυσό και ο συνδυασμός είναι τέλειος.

Λίγο χρυσό, πλούσιο σκούρο πράσινο, με λίγο τιρκουάζ ανάμεσα και ως ιδιαίτερη πινελιά, ασυνήθιστα κηροπήγια με φιγούρες ζώων όπως ελέφαντες και πίθηκοι που εμπνέουν τη φαντασία και φέρνουν μια εξωτική νότα από ζούγκλα, στο σπίτι.

URBAN JUNGLE – ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ!

  • Όταν πρόκειται για φυτά, χρησιμοποιήστε μόνο το πράσινο χρώμα. Ακόμα κι αν μικρές πινελιές χρώματος εδώ και εκεί δεν βλάπτουν, η τάση επιτάσσει να κυριαρχεί η πράσινη φωτεινότητα.
  • Υλικά που συμπληρώνουν αρμονικά το χρώμα των φυτών είναι η raffia, το ραττάν, το ξύλο ή ο χρυσός. Τα καλάθια, τα κουτιά, το λινό και το βαμβάκι λειτουργούν επίσης σε αρμονία με το στυλ.
  • Δεν είναι μόνο τα φυτά απαραίτητα για την urban jungle διακόσμηση. Τα τροπικά σχέδια και τυπώματα, φέρνουν επίσης τροπική αίσθηση στο δωμάτιο σε πίνακες, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα ή κουρτίνες.

 

Έχοντας αυτά κατά νου, διασκεδάστε διακοσμώντας!