ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ TIPS ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΚΑΦΕ

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟ SLOW BREW ΣΤΟ AFFOGATO

Δεν έχει σημασία αν είστε ο τύπος “μη μου μιλήσεις πριν πιω καφέ” ή ο τύπος “ θα ήθελα ένα ποτήρι με γάλα και ζάχαρη και ένα σφηνάκι καφέ παρακαλώ", εδώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον καφέ που σίγουρα θα σας κάνουν να απολαύσετε το επόμενο διάλειμμα για καφέ και κουβέντα!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ

Σχεδόν κάθε πολιτισμός γιορτάζει και λατρεύει τον καφέ ενώ υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τον παρασκευάσετε και να τον απολαύσετε. Γλυκός, δυνατός, με γάλα, λικέρ ή σιρόπι, κακάο ή άλλα μπαχαρικά: μόνο στη Γερμανία καταναλώνονται περίπου 164 λίτρα καφέ ανά κάτοικο κάθε χρόνο. Αυτό στην πραγματικότητα βάζει τον καφέ πάνω από τη μπύρα και το νερό. Ποιός θα το φανταζόταν; Πολλά έχουν γίνει στην ιστορία της Γερμανίας για να περιοριστεί η επιτυχία του καφέ. Λέγεται ότι ο Φρειδερίκος ο Μέγας επιδίωξε την επιστροφή στη μπύρα για να βοηθήσει τους τοπικούς ζυθοποιούς να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Μάταια! Θα θέλατε περισσότερες διασκεδαστικές πληροφορίες για τον καφέ; Στη Γερμανία, το 72,4% πίνει κανονικό καφέ φίλτρου. Το 16,3% προτιμά κάψουλες και το 14,2% επιλέγει καφέ με κρέμα ή εσπρέσο.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν είναι το Νο. 1 έθνος του καφέ. Στην κορυφή της παγκόσμιας κατανάλωσης καφέ βρίσκεται η Φινλανδία με περίπου 11 κιλά κατά κεφαλήν. Στο μακρινό βορρά, ωστόσο, οι άνθρωποι δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στον καφέ καθώς επιλέγουν να τον καταναλώνουν με τυρί! Ένας ή περισσότεροι κύβοι Leipäjuusto, ένα τυρί που παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας ή ταράνδου, τοποθετούνται στο φλιτζάνι και περιχύνουν τον καφέ. Στη συνέχεια, το τυρί που λιώνει, χαρίζει μία απαλή γεύση βουτύρου. Μένει να δούμε αν θα επικρατήσει και εδώ η παράδοση...

Σπιτικός παγωμένος καφές με γάλα

ICE , ICE , BABY : ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΦΕ

Ο παγωμένος καφές είναι εξαιρετικά αναζωογονητικός, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά ένα κρύο λάκτισμα καφεΐνης μπορεί επίσης να χαρίσει αναζωογόνηση και το χειμώνα. Σε διάφορες χώρες είναι σύνηθες να καταναλώνεται με μια μπάλα παγωτό βανίλια, κάτι σαν τον ιταλικό affogato. Μεταφράζοντας, αυτό σημαίνει «πνίγηκε», γιατί ο πάγος περιχύνεται με εσπρέσο και μετά κολυμπάει χαλαρά στο ποτήρι ή το φλιτζάνι.

Δημιουργήστε έναν κρύο καφέ γρήγορα και εύκολα με την καφετιέρα

Ο τυπικός βιετναμέζικος παγωμένος καφές ακούγεται εξωτικός, αλλά φτιάχνεται γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με παγάκια, ρίξτε τον κρύο καφέ και τέλος συμπληρώστε με ζαχαρούχο γάλα: προσοχή, είναι πολύ γλυκό!

Συμβουλή: Για επιπλέον απόλαυση καφέ, μπορείτε να παγώσετε τον καφέ που έχει παγώσει σε καλούπια για παγάκια. Έτσι ο παγωμένος καφές δε νερώνει και είναι πραγματικά νόστιμος.

Μια καλή μερίδα αφρού γάλακτος απογειώνει τον καφέ

ΣΥΝΝΕΦΑ PICK-ME-UP: ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΑΦΡΟ

Δεν έχετε την κατάλληλη συσκευή αλλά θέλετε να απολαύσετε λίγο νόστιμο, αφράτο αφρόγαλα; Ένας φούρνος μικροκυμάτων και ένα βαζάκι είναι αρκετό. Για νόστιμο αφρό, γεμίστε το βάζο μέχρι τη μέση με γάλα και βιδώστε το καλά. Στη συνέχεια ανακινήστε δυνατά το ποτήρι για περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στο γάλα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 45 με 60 δευτερόλεπτα. Είναι έτοιμο! Για ακόμη πιο ωραία εμφάνιση, κρατήστε ένα στένσιλ πάνω από τον αφρό και πασπαλίστε με κανέλα ή σκόνη κακάο.

Έργα τέχνης φτιαγμένα από κακάο και κανέλα στολίζουν τον καφέ με κρέμα.

Συμβουλή αποθήκευσης: Ο καφές είναι πολύ ευαίσθητος στο φως. Ως εκ τούτου, οι πολύτιμοι κόκκοι θα πρέπει να συσκευάζονται σε στεγνό περιβάλλον. Ο αλεσμένος καφές τείνει να αλλοιώνεται γευστικά, επομένως είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τον καφέ σε αεροστεγές δοχείο και να τον αποθηκεύσετε μακριά από μπαχαρικά.

Τα γλυκά αρτοσκευάσματα κάνουν το διάλειμμα για καφέ τέλειο

COLD AND SLOW : ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο παλιός καλός καφές φίλτρου έχει κάνει come back τα τελευταία χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη τάση στον καφέ. Σήμερα, αυτό ονομάζεται Cold Brew ή Slow Brew. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Για την αργή παρασκευή, γνωστή και ως pour-over, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα συμπαγές φίλτρο χειρός. Αυτό είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούν τα κλασικά φίλτρα. Οι πραγματικοί γνώστες περνούν ζεστό νερό μέσα από το χάρτινο φίλτρο πριν από τη χρήση για να αποκτήσουν μια ιδιαίτερα ωραία γεύση. Στην αρχή, περιχύνετε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού στη σκόνη του καφέ ώστε να φουσκώσει ελαφρώς. Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, επαναλάβετε αυτό το βήμα και προσθέστε λίγο ακόμα νερό, αλλά μόνο τόσο ώστε να καλύψει τα κατακάθια του καφέ. Μετά από δύο με τρία λεπτά, η διαδικασία παρασκευής έχει ολοκληρωθεί και το ρόφημα είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Καφές αργής παρασκευής για μια ξεχωριστή απόλαυση

Συμβουλή: Για μια ευχάριστη εμπειρία που θα θυμίζει τις 1001 νύχτες, προσθέστε λίγο μπαχαρικό chai απευθείας στον αλεσμένο καφέ. Το μπαχαρικό μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο ή μπορείτε να το ετοιμάσετε μόνοι σας με κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ και γαρύφαλλο.

Ένα τέλειο πρωινό: φρέσκος καφές και κρουασάν με μαρμελάδα

Ο κρύος καφές μπορεί μερικές φορές να είναι εξαιρετική επιλογή, όπως η κρύα ποικιλία Cold Brew. Εδώ, περιχύνετε με κρύο νερό τον καφέ. Επειδή, λόγω έλλειψης θερμότητας, δεν παράγονται ανεπιθύμητες πικρές ουσίες του καφέ, έχει πολύ πιο ήπια γεύση και είναι επίσης λίγο πιο εύπεπτος.

Για την παρασκευή χρειάζεστε μία γαλλική πρέσα, κρύο νερό και χρόνο, γιατί ο καφές πρέπει να καθίσει για περίπου 12 ώρες. Τοποθετήστε τον χοντροαλεσμένο καφέ στη γαλλική πρέσα, προσθέστε νερό και ανακατέψτε για να διανεμηθεί το κατακάθι του καφέ. Στη συνέχεια σκεπάζετε και τον αφήνετε όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε την πρέσα και να συμπληρώσετε στο ρόφημα του καφέ λίγο νερό.